#We Women 1984

34 vuotta sitten pelattiin Italian kuumassa eteläkärjessä Reggio Calabriassa alle 20 -vuotiaiden nuorten MM -lentiskisat. Me onnekkaat suomalaistytöt pääsimme maailmanluokan kisoihin poikkeusjärjestelyjen turvin.

Oli 100 prosenttisen kiellettyä vaihtaa pelipaitaa maaottelun jälkeen vastustajan kanssa. Silti teimme sitä.

Suomen pelipaidassa komeili sponsorin nimi, Me Naiset. Kävin paidanvaihtokauppaa Neuvostoliiton ja Kiinan pelaajien kanssa. Heitä kiinnosti kovasti, mitä pelipaidassamme luki. Siinä ei lukenutkaan Suomi vaan Me Naiset, jonka käänsin kyselijöille: ”We Women”. Tytöt hymyilivät onnellisina -ja vaihtokaupat syntyivät.

Avoin sukupuolitiedotuspolitiikkamme sai lisävahvistuksen, kun meidät marssitettiin yksitellen sukupuolitestiin. Posken sisäpinnasta raapaistiin näyte ja meidät kaikki varmistettiin naisiksi – #We Women.

Naisten lentopalloverkon korkeus oli – ja on edelleen 224cm. Sen jälkeen lajissa on tapahtunut valtavat muutokset fyysisyyden, pelin kulun, roolien ja koko peli-ideologian suhteen.

Olosuhteet urheilulajissa voivat muuttua nopeasti ja käänteentekevästi. Mitä tapahtui Mexicon olympialaisissa 1968? Hehkua elämään – 4. jakso https://www.minnaoulasmaa.fi/hehkua-elamaan-vlogit-2018/ vie Sahanpurusta vaahtomuoviin.

Posted in Uncategorized.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *