Vaihdevuodet -ne tulivat sinullekin

Vaihdevuodet -ne tulevat meille kaikille. Joillekin hyvin lievinä, jotkut kärsivät elämänlaatua heikentävistä oireista. Olemme hyvin yksilöllisiä kokemuksemme kanssa.

Vaihdevuosiin saapunut nainen on oman elimistönsä paras asiantuntija. Luota itseesi, mitä kehosi ja mielesi tarvitsevat. Vaihdevuosimyllerryksessä moni venyy lukuisiin eri tehtäviin ja rooleihin. Ja kaiken keskellä olo on haluton, apea, aloitekyvytön ja ärtynyt.

On luonnollista haluta tietää, onko muillakin tällaista kuin minulla?

Moni kokee, että on muuttunut näkymättömäksi ympäristölleen: “Olenko enää viehättävä kenenkään mielestä. Huomaako kukaan minua?”

Oletko saanut keskustella samassa elämäntilanteessa olevan kanssa vaihdevuosiisi liittyvistä ajatuksista, kysymyksistä, huolista, vaivoista -mutta myös uudesta vapaammasta aikakaudesta elämänkaarellasi?

Tarvitseeko kaikkea yrittää säilyttää ennallaan ja epätoivoisesti revetä kaikkeen? Tarvitseeko jumpata, humpata ja zumbata 6 x viikossa? Keskivartalolle tulee vuosirenkaita, vaikka tekisi mitä!

Vaihdevuodet pysäyttävät pohtimaan sitä, miten haluat tulevat vuosikymmenet elämässäsi viettää? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Mistä saat iloa ja voimaa? Miten säilytät elinvoimaisuutesi ja seksuaalisuutesi? Miten olla edelleen nainen – ihana, intiimi ja läheinen itselleen.

Alkaisitko vihdoin rakastaa omaa kehoasi ja siihen piirtyneitä naiselämäsi kunniamerkkejä ja nauttimaan omannäköisestä elämästäsi, miettimättä aina ensin muiden tarpeita?

Kokoan ohjatun vertaistuellisen keskusteluryhmän vaihdevuosiaan eläville ihanille naisille. Ryhmä kokoontuu kolme kertaa, jonka jälkeen pohditaan yhdessä mahdollisia jatkotapaamisia.

Olen erittäin kokenut parisuhde-ja seksuaaliterapeutti, terveydenhoitaja ja ohjannut ryhmiä yli 30 vuoden ajan. Varmistan ohjauksellani sen, että jokainen ryhmäläinen saa varmasti aikaa puhua.
Ja kyllä, elän myös itse juuri parasta aikaa vaihdevuosiani.

Kysy lisää minna.oulasmaa@hotmail.com

Posted in Uncategorized.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *