”Tietysti lakasen lakasinkoneella!” – lasten unelma-ammatit murroksessa

kertoi tenava intohimoammatistaan klassikoksi nousseessa telkkarin tietoiskussa 1974. Muita lasten unelma-ammatteja olivat lääkärihoitaja tietenkin sekä kraktorinkuljettaja. Lapset olivat omassa arjessaan nähneet ammattilaisen työntouhussa ja lumoutuneet näkemästään. Unelmatyöt olivat silloin helposti hahmotettavissa.

Mitä sanoo tämän päivän lapsi? ”Mun äiti on senior system administrator ja isi digital marketing specialist. Jotain sellaista ehkä.”

Automatisaation myötä tulevaisuuden työtehtävät ovat arvioiden mukaan yhä enemmän luovuutta vaativia. Ihmistä tarvitaan siihen, mihin robotti ei kykene. Uusiksi työelämätaidoiksi nousevatkin empatia, itsetuntemus ja innostaminen.

Meistä jokaisella, noviisista senioriin, on takataskussaan käyttämätöntä uudistumis- ja luovuuspotentiaalia. Sitä pääomaamme, joka käyttöönotettuna pitää meidät mukana työelämän vauhdikkaissa muutoksissa.

Älä anna häpeän tai epäonnistumiskammon padota piilopotentiaaliasi. Astu rohkeasti uusille työelämän uteliaisuusalueille.

Ja pidetään yhdessä lapset kartalla työelämän muutoksissa muistamalla konkretisoida asiat heidän maailmaansa sopiviksi.

Posted in Uncategorized.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *