Keho-onnelliset -kuudessa viikossa bikinikuntoon!

Olet ollut kymmenillä dieeteillä elämäsi aikana. Olet onnistunut laihtumaan, mutta kerännyt aina takaisin haihduttamasi kilot, jopa korkojen kera. Painosi on jojoillut elämäntilanteissa, joissa et ole jaksanut kiinnittää itseesi riittävästi huomiota. Sinusta tuntuu, että olet nyt umpikujassa ja lopen kyllästynyt kontrolloimaan painoasi ja kyttäämään syömistäsi. Mietit, mitä voisit tehdä toisin.

Mitä kaikkea haaskaat joka päivä, kun et ota kaikkia piilossa lymyileviä ominaisuuksiasi ja persoonaasi kokonaisvaltaisesti käyttöösi? Se, mitä ajattelemme kehostamme, vaikuttaa kaikkeen tekemiseemme! Olet jumissa päänsisäisessä negatiivisessa kehopuheessasi. Se mollaa sinua ja nakertaa elämäniloasi ja energiaasi. Menetät joka viikko ja kuukausi hienoja hetkiä elämästäsi naisena, puolisona, äitinä, kun et viihdy kehossasi.

Pankkivirkailijana työskentelevällä Tainalla oli vetämätön olo. Oma keho oli koko aikuisiän tuntunut vieraalta ja vastenmieliseltä. Tainan oli vaikea tuntea itseään naiselliseksi. Keho-onnelliset ryhmässä Tainan mieleen nousi lukioaikaisen liikunnanopettajan murskaavat sanat: ”Pärstäkerroin + kroppa.” Näin opettaja oli tokaissut, kun Taina oli pyytänyt perusteita huonoon arvosanaansa. Ryhmän aikana Taina alkoi työstää myös muita nielemiään loukkauksia, jotka hän oli tietoisessa mielessään sivuuttanut liian kivuliaina niiden syntyhetkellä. Ohjaukseni ja vertaistuen kannustamana Taina alkoi suhtautua kehoonsa lempeämmin ja löysi myös kadoksissa olleen liikunnanilon.       

Olen lopettanut jo vuosia sitten painoni seuraamisen. En laihduta, käytä vaakaa tai mittanauhaa. Ne eivät ole koskaan tuoneet minulle keho-onnellisuutta. Olen kaikkien mittareiden mukaan ylipainoinen, mutta ympärivuotisessa bikinikunnossa! Olen kehittänyt Sisäinen säätelijä® -metodin. Se on meistä jokaisella omanlaisensa ja tuo vahvuutemme ja heikkoutemme esiin päivittäin lukemattomissa tilanteissa. Sisäinen säätelijä toimii annostelijana, omatuntona ja arvostajana. Erilaiset houkutukset koettelevat sen vahvuutta. Keho-onnelliset ryhmässä tutustut omaan Sisäiseen säätelijääsi, josta tulee loppuelämäsi matkakumppani. Sen jälkeen sinun ei tarvitse enää ryhtyä laihdutuskuurille.  

Keho-onnelliset on kuuden tapaamiskerran terapeuttinen keskusteluryhmä naisille. Ryhmän tavoitteena on lisätä hyvinvointia, vähentää itsekriittisyyttä ja antaa eväitä kohti pysyvää keho-onnellisuutta. Ryhmän aikana työstetään omia kehomuistoja ja tiedostetaan, miten menneisyyteni vaikuttaa tänä päivänä ajatuksiini kehostani. Ryhmän aikana tehdään monia erilaisia tehtäviä sekä yksin että ryhmässä. Ohjaus on voimavaraistavaa ja dialogista. Jokainen ryhmäläinen saa oman aikansa valokeilassa sekä kaikkien tuen ja tsemppauksen. Ilmapiiri on kannustava ja rohkaiseva. Osallistujat kokevat ryhmän päätyttyä tyytyväisyytensä omaan kehoonsa parantuneen lähtötilanteesta.

”Tämä ryhmä avasi oven johonkin uuteen, jota nyt lähden tutkimaan” totesi Keho-onnelliset-ryhmän osallistuja. Lue kotisivuiltani https://www.minnaoulasmaa.fi/keho-onnelliset-naisten-terapeuttinen-ryhma/ lisää ryhmästä tai ota suoraan yhteyttä minna.oulasmaa@hotmail.com.

Seuraava ryhmä starttaa ma 28.1.2019 klo 18 Espoossa.

Lähde löytöretkelle itseesi ja osta matkalippu Keho-onnellisten ryhmään!

Posted in Uncategorized.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *