Esiintymistaitoa introverteille -kurssit

Koronan vuoksi kursseja ei nyt järjestetä

Tuntuuko tutulta?

– Rupattelu arkipäiväisyyksistä ventovieraiden kanssa ei ole mielipuuhaasi.
– Sosiaalisesti kuormittavien tilanteiden jälkeen tarvitset lepoa ja hiljaisuutta.
– Väenpaljous ja ihmisvilinä uuvuttavat aistejasi.
– Et nauti huomion keskipisteenä olosta.
– Vältät viimeiseen asti juhlapuheiden pitämistä.
– Haluat suunnitella ja ennakoida esiintymisesi.
– Joku on yrittänyt ”parantaa ujoutesi”, vaikka et ujo olisikaan. Olet enemmänkin tarkkailija.

Näin introvertit usein kuvaavat tuntemuksiaan.

Moni on siinä käsityksessä, että vain vauhdikkaat, ulospäinsuuntautuneet ja itsevarman oloiset ekstrovertit on tarkoitettu esiintyjiksi.

Se ei pidä paikkansa.

Introvertit ovat aivan yhtä hyviä esiintyjiä. He antavat tilaa kuulijoilleen, tarjoavat oivalluksia, ovat syvällisiä ja läsnäolevia. Oman persoonansa vahvuuksia hyödyntävä introvertti pystyy myös pitämään puheensa kiinnostavuuden yllä loppuun asti.

Esiintymistaitoa introverteille -kurssilla opit löytämään vahvuuksiasi ja suunnittelemaan esityksiäsi niin, että sinulla on varma olo. Harjoittelemme esiintymisessä tärkeitä taitoja, kuten läsnäoloa ja jännityksen hyväksymistä. Tutkimme myös kehonkielen vaikutusta viestinnässämme.

Pienryhmäharjoittelu on turvallista ja mukavaa. Kurssillamme ei tehdä nöyryyttäviä ”ex-tempore” -harjoituksia tai improvisaatiota. Jokainen osallistuja tekee omannäköisiään harjoituksia, mutta vasta sitten, kun niitä varten on saatu eväitä. Kouluttajat eivät tyrkytä oppejaan, mutta pyytäessäsi saat heiltä myös henkilökohtaisia neuvoja.

Esiintymistaitoa introverteille -kurssipalautteita:

Arvosana 10
Kurssi vastasi odotuksiani hyvin. Erityisen tyytyväinen olin esityksen rakenteen läpikäyntiin, joka on iso apu omaa esitystäni muokatessani – ja tulevaisuudessakin.
Pieni ryhmä +++
Kodinomaisuus +++
Ajankohta +++
Kaikki hyvät vinkit-kiitos niistä!
Paljon pikkuvinkkejä!

Arvosana 9
“Kurssi vastasi odotuksia suhteellisen usein. Parasta kurssilla oli itse osallistumisharjoitus, mutta toki itse valmentavilla osioilla oli merkitystä ja ne oli tehty ammattitaidolla.  Kurssi on ainutlaatuinen Suomessa ja suosittelen kurssia kaikille, jotka ovat epävarmoja oman esiintymisensä suhteen.”

”Pääsin pitämään puheen eilen kaason roolissa. Palautteena sain: “Huomaa, että sä olet ollut siellä inroverttien esiintymistaitokurssilla!”. Opit ovat siis tarttuneet ja jo käytössä. 🙂 Iso kiitos kurssin järjestämisestä. Nostatte esiin tärkeää asiaa introversiosta ja erilaiset esiintymistyylinne täydentävät hienosti toisiaan. Kurssilla on ollut ennen kaikkea lämmin ja avoin tunnelma.”

Kouluttajina toimivat kokeneet Minna Oulasmaa (terapeutti, työnohjaaja, erittäin introvertti!) sekä hänen miehensä Mika Pesonen (valmentaja).

Ensimmäisellä kerralla mietimme introvertin vahvuuksia esiintyjänä ja haemme kullekin
oman ja luontevan tavan esiintyä. Miten esiintymisjännitykseen tulisi suhtautua? Toisella
kerralla suunnittelemme toimivan esityksen. Miten aloitan esityksen siten, että se herättää
kuulijan kiinnostuksen? Miten päätän esitykseni jämäkästi ja mieleenpainuvasti. Mitä
kehonkieleni kertoo? Kolmannella kerralla pidät oman lyhyen esityksen annettujen oppien
mukaisesti. Arvioimme sen yhdessä lempeällä, mutta opettavalla tavalla.

Kurssi sisältää kolmen opetuskerran lisäksi myös meidän verkkokurssimme, jota voit käyttää itseoppimismateriaalina. Siinä on myös ohjeita diojen rakentamiseen sekä videokoulu.

Saat siis koko paketin edulliseen 149 euron hintaan (sis ALV). Jos haluat pelkästään tulla kurssille, sen hinta on 99 euroa (sis. ALV). Kun ilmoittaudut, kerro, kumpi sinulla on mielessä. Kysy, jos vaikka työnantajasi kustantaisi sinulle kurssin, josta on varmasti hyötyä!

Kysy lisää minna.oulasmaa@hotmail.com